Conflictul la locul de muncă: Recunoaşterea conflictului şi modul de a răspunde la conflict - E-learning Company

Conflictul la locul de muncă: Recunoaşterea conflictului şi modul de a răspunde la conflict

Vreau demo

Descriere           

Conflictul poate avea multe cauze – dezacorduri legate de cine ce face sau de felul în care se fac lucrurile, precum şi dezacorduri legate de personalitate şi stil. Şi, în mod inevitabil, la locul de muncă vor apărea conflictele, aşa încât este vital să fiţi capabil(ă) să le abordaţi cu succes. Dacă evitaţi conflictul acest lucru necesită o acţiune rapidă, decisivă sau dacă adoptaţi o abordare agresivă atunci când trebuie să obţineţi angajamentul celeilalte persoane, aţi putea agrava situaţia. Un conflict nerezolvat se poate intensifica şi vă poate împiedica productivitatea, întrucât petreceţi mai mult timp îngrijorându-vă în privinţa conflictului, decât a atingerii obiectivelor dumneavoastră. Şi, reţineţi, costurile unui conflict prelungit pot fi ridicate – emoţii negative, comunicare blocată şi stres. Dar alegerea unui răspuns adecvat bazat pe tipul de conflict este importantă. Atunci când abordaţi corect un conflict, veţi beneficia de o serie de avantaje: vă poate spori creativitatea şi vă poate consolida relaţiile, de exemplu.

Acest curs descrie aceste avantaje şi alte avantaje ale conflictului. De asemenea, explică tipurile de situaţii conflictuale pe care este probabil să le întâmpinaţi la locul de muncă şi descrie răspunsuri adecvate în funcţie de rezultatul pe care îl doriţi. Materialele elaborate să sprijine activităţile de studiu asociate cu acest curs sunt disponibile pe pagina Resurse.

 

Public tintă:

Persoanele care doresc să-şi dezvolte sau să-şi perfecţioneze abilităţile de a recunoaşte şi de a răspunde la conflictele care apar la locul de muncă.

 

Durata 

1 ora

 

Obiectivele lectiei         

După parcurgerea acestui curs veți fi în masură să atingenți obiectivele din următoarele lecții și subiecte:

Lectia: Recunoaşterea conflictului şi modul de a răspunde la conflict

Vreau demo